کمک به سلامت قلب
مصرف بادام میتواند به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کند. چراکه بادام باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و فرایند اکسیداسیون می شود. این مهم در نهایت سلامت قلب و عروق آن را تقویت میکند.
تقویت عملکرد مغز
مواد مغذی موجود در بادام، ازجمله ویتامین E و فیبر عملکرد مغز و حافظه را بهبود میبخشند. علاوه بر اینها مطالعات نشان دادهاند که مصرف بادام تمرکز را بالا برده و احتمال بروز اختلالات مغزی مانند آلزایمر را کاهش میدهد.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن
محققان معتقدند که بادام خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند: دیابت نوع ۲، بیماری قلبی عروقی و برخی از سرطانها را کاهش میدهد.
ارزش غذایی بالا
وجود مواد غذایی ارزشمندی همچون: پروتئین، فیبر، ویتامینها، منیزیم، روی و فسفر در بادام باعث تأمین نیازهای اساسی بدن خواهد شد. ازاینرو با مصرف بادام تمایل شما برای مصرف میوهها و خوراکیهای ناسالم کاهش پیدا میکند.
تنظیم فشارخون
از خواص بادام میتوان به تنظیم فشار خون اشاره کرد. پتاسیم موجود در مواد غذایی باعث کاهش جذب سدیم خون خواهد شد. در نتیجه فشارخون شما در سطح قابل قبولی قرار میگیرد. بادام منبع خوبی از پتاسیم است.
ضررهای بادام چیست؟
زیادهروی در مصرف هر نوع ماده غذایی ما را دچار عارضه خواهد کرد. اگر در خوردن بادام درست عمل کنید، عارضهای را تجربهای نخواهد کرد. موارد زیر نمونهای از عوارض و ضررهای بادام است:
- بادام دارای مقدار قابل توجهی چربی است. بنابراین مصرف بیشازحد بادام ممکن است منجر به افزایش وزن و مشکلات مرتبط با آن شود. برای داشتن وزنی سالم، مصرف بادام را در چارچوب یک رژیم غذایی سالم و متوازن رعایت کنید.
- مصرف بیشازاندازه بادام شما را دچار مشکلات گوارشی همچون اسهال، درد و گرفتگی عضلات معده خواهد کرد. زیرا حاوی مقدار زیادی فیبر است.
- بادام حاوی اکسالات است. این ماده نقش موثری در تشکیل سنگهای کلیه در افراد دارد. اگر از اختلالات کلیوی رنج میبرید مصرف بادام را در حد معقول نگه دارید.
- مصرف بادام درختی عموماً برای افراد ایمن است و عوارض جدی ندارد. بااینحال، در موارد نادری ممکن است باعث بروز حساسیت یا آلرژی شود که با علائمی همچون تورم لبها، خارش، قرمزی و تنگی نفس بروز پیدا میکند.
- زیادهروی در مصرف بادام باعث کاهش جذب برخی مواد معدنی مانند آهن، روی و کلسیم خواهد شد.